Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het is na vijftien jaar weer eens gelukt. De Wildcats zijn afgelopen zaterdag Curaçaos kampioen honkbal geworden.

wildcats

In de AA-klasse versloegen de Wildcats de andere finalist, Sta Maria Pirates, in vier wedstrijden. De eerste drie wedstrijden eindigden in 14-9, 17-3 en 2-0 en met de overwinning van 11-2 afgelopen zaterdag werd het kampioenschap uiteindelijk afgedwongen. Vorige week donderdag werd de vierde wedstrijd al gespeeld, maar bij een tussenstand van 8-2 voor Sta Maria werd deze gestaakt vanwege hevige regenval en verzet naar twee dagen later.
De Wildcats hebben dit seizoen een clubrecord neergezet van eenentwintig gewonnen en drie verloren wedstrijden in de play-offs. Ook in de laatste vier finales kwam de club eigenlijk nooit in gevaar, met 45 gescoorde punten, 53 hits en zeven fouten voor de Cats, waar Santa Maria 14 punten, twintig hits en vier fouten tegenover zette.
Volgens het bestuur van de club is een ander positief puntje dat geen enkele speler van de Cats dit seizoen bestraft is voor een overtreding, ‘maar iedereen zich heeft gericht op goed honkbal spelen’. Voorzitter van de Wildcats, Manfred Gomes, bedankt oprichter Hubert Swini Gomes, de trainer en spelers, fans en sponsors voor hun steun voor de club tijdens het geslaagde seizoen 2016.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.