Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Op Bándabou is gistermiddag nog veel regen gevallen. Maar verder is de situatie weer bijna normaal.

golvenkoredor

Dat liet de Rampenstaf gisteravond weten. De meeste regen viel op Sumbu bij Barber (63 millimeter), maar ook op andere plaatsen op het westelijk deel van het eiland werden tientallen millimeters gemeten. Daartegenover staat Spaanse Water met maar 1,4 millimeter en ook Hato kwam maar tot 1,9 millimeter. In Punda werd 4,8 millimeter gemeten.
Eerder op de dag gaf premier Ben Whiteman (PS) nog het advies om alert te blijven. Code oranje, en later roze, bleef nog geldig. Gisteravond zou de staart van de orkaan, die bij het sluiten van deze krant categorie 4 had bereikt, over het eiland komen.
D ‘tropical storm watch’ werd gisterochtend al geannuleerd, omdat orkaan Matthew Curaçao was gepasseerd zonder veel regen en wind. Ook werd een waarschuwing uitgezonden voor uitzonderlijk hoge golven. Sommige stranden zijn zelfs voor publiek afgesloten, te weten Groot Knip, Daaibooi, Porto Marie, Playa Kalki, Boka Tabla, Lagun, Watamula en Playa Kanoa. Politie en kustwacht hielden de kust in het oog, maar veel problemen waren er niet. Het was gisteravond nog niet bekend of de stranden vandaag open zijn.
Alleen bij Playa Kanoa moest de politie optreden, omdat jongeren daar gingen zwemmen in de ruwe zee. De brandweer is vier keer uitgerukt om omgevallen bomen te verwijderen. De ferry in de Annabaai vaart weer en vandaag wordt bekeken of de Emmabrug terug op zijn plaats kan worden gelegd.
De Raad van Ministers heeft vandaag om 14.00 uur een vergadering om de laatste stand van zaken te evalueren. ,,Indien nodig worden dan weer beslissingen genomen”, zo meldde Whiteman gisterochtend. Daarvoor komt de Rampenstaf al bijeen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.