Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De partijen die bij elkaar komen in het Platform Nationale Dialoog hadden gisteren maar één doel: de staking moest stoppen.

 

Gois

Dat zegt Joel da Silva Gois, eigenaar van Goisco, die namens de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC), deelneemt aan de dialoog.Op uitnodiging van het platform kwamen de vakbonden gistermiddag om 16.00 uur naar congrescentrum Kurá Hulanda. Anderhalf uur later was er een oplossing voor de pijnpunten die aanleiding waren voor het uitroepen van een algehele staking door de vakbondcentrales Sentral di Sindikatonan (SSK) en Central General di Trahadornan di Corsou (CGTC). ,,De staking is van de baan”, zei Gois al voor het akkoord door alle partijen was ondertekend. ,,Het geld komt uit de private sector. Het doel was om de staking te stoppen zonder een precedent te scheppen door geld van de overheid te gebruiken.”
Eerder op de dag reageerde stakingsleider Errol Cova al uitgelaten op de uitspraak van de rechter in het kort geding van de aannemersvereniging AAV tegen de vakbond SGTK. De rechter wees de eis van AAV af om de stakende contractarbeiders weer naar het werk te sturen. ,,Een grote overwinning”, riep Cova de vakbondsleden toe. ,,Wat iedereen ook over ons heeft gezegd, de staking is legaal.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.