Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçaose Droogdokmaatschappij (CDM) en Damen Shipyards tekenen deze week het eindcontract voor een strategisch partnerschap.

damen

Dat zei de minister van Economische Ontwikkeling (MEO) Eugene Rhuggenaath (PAR) afgelopen zaterdag tijdens het politiek debat over de economie op de Universiteit van Curaçao (UoC).
Met het contract zal het Nederlandse scheepsreparatiebedrijf de operationele activiteiten van CDM gedurende de komende vijfentwintig jaar op zich nemen. Damen en CDM Holding zullen samen in totaal zeventig miljoen gulden investeren in de infrastructuur en faciliteiten van het Curaçaose Dok.
Volgens minister Rhuggenaath blijven met de samenwerking drie- tot vierhonderd banen behouden en creëert de economische ‘spin-off’ op termijn meer werkgelegenheid in de scheepvaartindustrie. Ook gaat Damen in samenwerking met de Curaçaose overheid investeren in een bedrijfsschool, die opleidingen en training verzorgt voor werknemers.
Tegenover deze krant stelde Rhuggenaath dat de inkomsten voor de overheid met de nieuwe samenwerking ‘niet bijzonder groot’ zijn, maar dat het wel een ‘mooie basis’ voor de toekomst vormt.
Eind vorig jaar ging de ministerraad akkoord met het opstarten van het traject voor het aantrekken van een strategische partner voor CDM. De verwachting was dat het contract deze maand al zou worden getekend, maar dit werd uitgesteld, volgens de minister omdat de ‘puntjes nog op de i moesten worden gezet’.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.