Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het Curaçao International Financial Center (CIFC) heeft in de afgelopen maanden aan verschillende belangrijke conferenties voor de financiële sector deelgenomen en deze ook mede gesponsord.

cfic
Zo heeft de instantie deelgenomen aan de Encuentro Regional Latinoamericano dat door de International Fiscal Association (IFA) in Lima, Peru werd georganiseerd, alsook aan de Salt-conferentie in Las Vegas in de Verenigde Staten en onlangs ook aan het Step Global Congress in Amsterdam, Nederland. Ralph Palm, de voorzitter van CIFC, zegt over de deelname van de financiële instantie aan deze conferenties het volgende: ,,Deelname aan internationale conferenties is essentieel voor het behouden en verbeteren van de reputatie van Curaçao als een uitstekende jurisdictie voor de financiële dienstverleningssector.”
De IFA Encuentro Regional Latinoamericano is een belangrijke bron van informatie voor financiële dienstverleners over de hele wereld die op de hoogte willen blijven van wereldwijde trends en ontwikkelingen op het gebied van internationale belasting. CIFC was aanwezig bij de achtste jaarlijkse conferentie, die plaatsvond gedurende twee dagen in mei in Lima, Peru. ,,Curaçao was de enige jurisdictie met een informatiestand, waarmee haar vijf vertegenwoordigers, inclusief drie co-sponsoren, een groot gedeelte van de meer dan 400 actieve deelnemers aan de conferentie, voornamelijk uit Latijns-Amerika, konden bereiken”, zo stelt Herman Behr, lid van het dagelijks bestuur van CIFC.
De IFA werd opgericht in 1938 en haar hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Met bijna 12,500 leden uit 113 landen en 68 vestigingen wereldwijd, is IFA de enige niet-gouvernementele en niet-sectorale internationale organisatie die fiscale aangelegenheden behandelt. Zij heeft tot doel het onderzoeken en verdiepen in internationaal- en vergelijkend recht met betrekking tot overheidsfinanciën, specifiek internationaal en vergelijkend fiscaalrecht en de financiële en economische aspecten van belasting. ,,Naast de toenemende globalisering van de wereldeconomieën, nemen internationale belastingzaken toe in aantal en belang. IFA tracht haar doelen te bereiken door middel van haar jaarlijkse congressen en de wetenschappelijke publicaties hieromtrent en ook door middel van wetenschappelijk onderzoek. Dit betekent dus dat het heel belangrijk is dat onze jurisdictie vertegenwoordigd is in dit forum, aangezien ons eiland een indrukwekkende hoeveelheid trustkantoren en financiële dienstverleners heeft”, aldus CIFC.
CIFC heeft ook deelgenomen aan de Salt 2016 conference, die van 10 tot 13 mei plaatsvond in het Bellagio Hotel in Las Vegas. Met een delegatie van vier, inclusief drie co-sponsoren die CIFC hebben vergezeld, werd Curaçao goed gepromoot onder de 1.700 deelnemers.
De Salt-conference wordt als de ‘Superbowl’ van hedge-fundconferenties beschouwd en is een bijeenkomst die men alleen op uitnodiging kan bijwonen. Tot de sprekers behoorden Michael R. Bloomberg, oprichter van Bloomberg LP; Felipe Calderon, president van Mexico; Mark Mobius, uitvoerend voorzitter van Templeton Emerging Markets Group en Robert E. Rubin, voormalige secretaris van het ministerie van Financiën van de VS. ,,We zijn dankbaar voor de kans om een sponsor van het niveau Brons te zijn met een expositiestand ter plekke om de internationale financiële dienstensector van Curaçao te promoten onder de vele zwaargewichten in de sector op het gebied van financiën, politiek en commercie”, aldus Anuschka Cova, de voorzitter van Curaçao International Financial Services Association (Cifa). ,,CIFC en Cifa werken zij aan zij om de internationale financiële dienstensector van Curaçao te promoten. Daarbij trachten beide organisaties om deel te nemen aan een breed scala van internationale conferenties om zodoende alle financiële diensten en producten te dekken die worden aangeboden door de financiële dienstverleners van Curaçao.”
De Step Global Conference is de laatste conferentie onder het co-sponsoringprogramma waar CIFC gedurende de eerste helft van dit jaar aan heeft deelgenomen. De conferentie focust op de vermogensstructurering en het beheer van bijzondere belangen voor professionals werkzaam in de trustsector en nalatenschapsplanning. Een delegatie van zeven co-sponsors en ten minste 13 andere personen vertegenwoordigden Curaçao tijdens dit evenement, dat van 30 juni tot 1 juli heeft plaatsgevonden in het Krasnapolsky Hotel in Amsterdam. Tijdens de conferentie richtten verschillende bekende sprekers zich tot het publiek en deelnemers konden genieten van een informatief en interactief programma. De conferentie was ook een unieke kans voor deelnemers om te netwerken. Het verwachte aantal deelnemers lag tussen de 300 en 350.
Step telt meer dan 20.000 leden in 95 landen. Onder de leden bevinden zich advocaten, accountants en trustspecialisten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).