Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bescherming van merken, en dus in feite van intellectueel eigendom, is niet alleen belangrijk voor de merkeigenaar, maar ook voor de bedrijven die merkartikelen verkopen en voor de klanten.

counterfeit

Daarom wil Curaçao graag samenwerken met de regio, met alle stakeholders, om de zogenoemde ‘counterfeit’, dit zijn merkvervalsingen, tegen te gaan. Dit is naar voren gebracht door de minister van Economische Ontwikkeling (EO), Eugene Rhuggenaath (PAR) tijdens de onlangs gehouden bijeenkomst van de International Anti-Counterfeit Coalition (IACC) en Underwriter Laboratories (UL.), eind juni in Miami, Verenigde Staten.
Op Curaçao is het volgens de bewindsman vooral nodig dat de vrije zones hun naam hooghouden en dat handel in vervalste goederen zo veel mogelijk wordt tegengegaan. ,,Een goede reputatie is van economische belang voor Curaçao, waarmee investeerders aangetrokken kunnen worden die erop kunnen vertrouwen dat de regering optreedt tegen counterfeit”, aldus Rhuggenaath. Hij legt ook uit dat het niet alleen gaat om bijvoorbeeld kleding, maar soms ook om medicijnen, of artikelen voor baby’s, speelgoed. ,,De gezondheid van mensen en kinderen kan daarmee in gevaar komen”, zo wordt beargumenteerd. Al in 2014 is gewerkt aan een wetgevingstraject waarbij ook straffen kunnen worden opgelegd aan handelaren in vervalste producten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).