Van een onzer verslaggevers
Washington/Willemstad - Strijders van Islamitisch Staat (IS) kunnen ook in Caribische landen terreuraanslagen plegen. Dat heeft een Amerikaans topmilitair gezegd tegen verslaggevers bij het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie.
Generaal John Kelly, commandant van de zuidelijke troepen van de Verenigde Staten, zei dat vorig jaar 150 islamitische extremisten vanuit het Caribisch gebied zich hebben aangesloten bij IS in het Midden-Oosten. Dat zijn er vijftig meer dan een jaar eerder.
Deze strijders zijn niet de grootste bedreiging, aldus Kelly. Dat zijn degenen die achterblijven. De extremisten hebben volgens hem een nieuwe boodschap voor potentiële jihadisten: ‘Kom niet naar Syrië, maar blijft thuis’. De generaal verwees naar aanslagen in de VS door sympathisanten van IS, zoals in San Bernardino.
,,Caribische landen hebben geen FBI en ordehandhaving zoals wij die hebben”, aldus Kelly. De Amerikanen proberen de landen te helpen door zo veel mogelijk informatie te delen, voegde hij eraan toe.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.