Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De brandweer en hulpdiensten moesten gisterochtend op luchthaven Hato in actie komen voor een Cessna die in problemen was gekomen.

Het kleine toestel, dat gebruikt wordt voor trainingsdoeleinden, kwam na de landing in het gras tot stilstand. Er is niemand gewond geraakt.
Wat er precies is gebeurd kon Curaçao Airport Partners (CAP) nog niet zeggen. Het toestel landde na de vlucht zonder problemen, maar tijdens het taxiën veranderde het plotseling van richting en reed het gras in. Het is standaard procedure dat dan de hulpdiensten in actie komen.
De Burgerluchtvaartautoriteit heeft ter plekke onderzoek gedaan, waarna de Cessna is weggehaald door de grondafhandelaar. De landingsbaan is direct geïnspecteerd en raakte niet beschadigd. Er werd door het toestel wel een lamp geraakt, die direct werd gerepareerd. Andere vluchten hebben geen hinder gehad van het incident, aldus CAP.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.