Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Kunuku Aqua Resort vervijfvoudigt het aantal kamers. Van 24 kamers nu, naar 114 accommodaties straks.

Daarnaast gaat het resort een all inclusive principe aanbieden en worden er twee glijbanen bijgebouwd. Op 15 december moet de bouw zijn afgerond.
Dat laat Dylan de Rooij van het resort desgevraagd weten. Al sinds januari wordt er gebouwd. Volgens hem om zo de toenemende vraag tegemoet te komen. ,,We zien dat de vraag naar Curaçao toeneemt, kijk daarbij bijvoorbeeld naar het aantal luchtvaartmaatschappijen dat het aantal vluchten uitbreidt”, legt hij uit. Om aan die vraag tegemoet te komen is door het resort, dat sinds 2011 is gevestigd op Curaçao, besloten rigoureus te gaan uitbreiden.
Er worden straks vier verschillende typen appartementen/kamers aangeboden. Daarnaast telt het complex straks drie glijbanen en voor de kleinste bezoekers een speciaal ingericht kinderbad. Naast het al bestaande appartement Kunuku, geschikt voor twee tot maximaal zes personen en een baby, zijn er straks kamer Slide, kamer Enjoy en kamer Swim.
Kamer Slide is geschikt voor 1 tot 2 personen. Het bestaat uit een tweepersoonskamer, badkamer en een terras. Kamer Enjoy is iets groter en geschikt voor 1 tot 3 personen. Het resort omschrijft het als een tweekamerstudio bestaande uit een woonkamer met slaapbank, een tweepersoonskamer, badkamer en terras.
Kamer Swim is de grootste van de nieuw te bouwen accommodaties. Deze tweekamerstudio bestaat eveneens uit een apart slaap- en woongedeelte. Ook is er in het woongedeelte een slaapbank geplaatst, geschikt voor twee personen. Tevens is er de mogelijkheid deze kamer te combineren met kamer Enjoy. De ruimtes zijn dan samen geschikt voor een gezelschap van 4 tot maximaal 8 personen. De nieuw te bouwen appartementen zijn alleen te boeken met verblijf op basis van een all inclusive verzorging.
Er worden dus ook twee nieuwe glijbanen gebouwd, naast de al bestaande. De Rooij benadrukt dat ook het nieuwe zwembad gewoon toegankelijk blijft voor de lokale bevolking. Daarvoor moet dan wel een dagpas van 15 gulden worden aangeschaft. Zo’n dagpas moet wegens de grote belangstelling worden gereserveerd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.