Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De aandelenbeurzen in New York zijn gisteren met verlies gesloten.

Beleggers verwerkten nog de jongste berichten vanuit de Federal Reserve, die erop wijzen dat de Amerikaanse rente mogelijk volgende maand al verder wordt verhoogd. Verder stond supermarktconcern Wal-Mart Stores in de belangstelling, dankzij onverwacht goede kwartaalcijfers.
De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent in de min op 17.435,40 punten. De brede S&P 500 zakte 0,4 procent tot 2.040,04 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,6 procent tot 4.712,53 punten.
Uit de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Fed bleek woensdag dat de mogelijkheid van een rentestap in juni niet kan worden uitgesloten. Daarvoor moet de Amerikaanse economie echter wel overtuigende tekenen van herstel laten zien. Daarmee verraste de Fed de financiële markten, want die hadden eigenlijk een rentestap in juni al afgeschreven. Fed-bestuurder William Dudley liet gisteren weten dat een renteverhoging in juli of juli als een ‘redelijke verwachting’ mag worden beschouwd.
Wal-Mart (plus 9,6 procent) wist zijn omzet vorig kwartaal sterker op te voeren dan analisten in doorsnee hadden voorspeld. Daarmee deed het grootste winkelbedrijf ter wereld het beter dan zijn branchegenoten, die de afgelopen tijd de zorgen over de detailhandelsbranche in de Verenigde Staten voedden met tegenvallende berichten.
Cisco Systems ging 3,2 procent omhoog. De producent van netwerkapparatuur kwam woensdag nabeurs met onverwacht goede prognoses voor het lopende kwartaal. Zadenhandelaar Monsanto stond ook in de schijnwerpers dankzij het ongevraagde overnamebod dat het Duitse chemie- en farmacieconcern Bayer op het bedrijf heeft uitgebracht. Monsanto klom 3,5 procent in waarde.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.