Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De aandelenbeurzen in New York zijn gisteren flink in het rood gesloten.

Daarmee werd een vervolg gegeven aan de negatieve teneur die donderdag op Wall Street werd ingezet, een dag na de renteverhoging door de Federal Reserve.
De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot van de handel 2,1 procent lager op 17.128,45 punten. De brede S&P 500 daalde 1,8 procent tot 2.005,52 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 1,6 procent tot 4.923,08 punten.
Vliegtuigfabrikant Boeing stond bij de grootste dalers in de Dow met een min van 4,1 procent. Analisten zijn bezorgd dat de vraag naar vliegtuigen kan afzwakken door de wereldwijde economische afkoeling. Verder vrezen ze dat door de lage olieprijzen er minder noodzaak is bij luchtvaartmaatschappijen om brandstofzuinige toestellen te kopen.
Citigroup ging 3,1 procent omlaag. De Amerikaanse bank zou van plan zijn om minstens 2000 banen te schrappen. Ook andere financiële fondsen stonden onder druk. Zo verloren JPMorgan Chase, Bank of America en Morgan Stanley tot 3,4 procent aan beurswaarde.
Het Canadese smartphonebedrijf BlackBerry (plus 10,4 procent) boekte afgelopen kwartaal een kleiner verlies dan een jaar eerder. De omzet stond opnieuw zwaar onder druk, maar de inkomsten uit softwarelicenties lieten mede dankzij een paar overnames een forse stijging zien. BlackBerry heeft zich onder leiding van topman John Chen neergelegd bij een veel kleinere rol als smartphoneproducent.
De grondstoffensector zat in de lift, geholpen door de hogere grondstofprijzen. Koperproducent Freeport-McMoRan won 1,5 procent en aluminiumconcern Alcoa ging 0,9 procent vooruit.
Darden Restaurants sprong 7 procent omhoog. Het moederbedrijf van de ketens Olive Garden en LongHorn Steakhouse verhoogde zijn winst- en omzetverwachtingen voor het lopende boekjaar en kwam met meevallende kwartaalcijfers naar buiten.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).