Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Om het tekort aan personeel in de horeca aan te pakken, organiseert de Aruba Food and Beverage Association (Afba) volgende maand een banenmarkt.

ARUbanenmarktBedrijven die zijn aangesloten bij de Afba kunnen op 12 juni hun openstaande vacatures aan de man brengen. Bezoekers die naar de banenmarkt komen, die in het Renaissance Convention Center wordt georganiseerd, kunnen bij de diverse stands terecht om te zoeken naar een baan die bij hen past. De banenmarkt is gericht op alle werkzoekenden, niet specifiek op studenten of jongeren, zo laat de Afba weten. De banenmarkt is van 10.00 tot 19.00 uur.
De vorige banenmarkt vond plaats in 2023 en trok meer dan 2.000 bezoekers. Bij de diverse stands waren in totaal meer dan 500 functies beschikbaar. De organisatie die komende maand de banenmarkt organiseert, verwacht dat deze cijfers dit keer worden overschreden. Dit jaar openen meerdere nieuwe hotels de deuren. De Afba voorziet dat er meer dan 3.000 banen bijkomen. De organisatie van de banenmarkt hoopt dat er veel bezoekers komen en dat zij een geschikte baan vinden.
De horecabranche heeft het moeilijk om mensen te vinden. Er zijn meer vacatures open dan dat er werkzoekenden zijn. De Afba promoot de openstaande vacatures door werkzoekenden erop te wijzen dat er niet alleen fulltime banen zijn. De horeca biedt ook tijdelijke banen en parttime werken is ook mogelijk. Toch lukt het niet om voldoende mensen te vinden.
Bij het aannamebeleid richt de Afba zich primair op ingezetenen, zij krijgen voorrang bij sollicitaties. Dat heeft er onder andere mee te maken dat het proces om een werkvergunning aan te vragen, heel lang duurt. Directie Arbeid en andere overheidsinstanties doen hun best om de procedures te vereenvoudigen, zodat het sneller gaat.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.