Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - In drie districten is maandag overdag de elektriciteit uitgevallen. De stroom viel achtereenvolgens uit in Piedra Plat, in St. Cruz en in Noord.

arustroomuitvalHet Amerikaanse bedrijf MPR doet momenteel intern onderzoek bij Elmar, in opdracht van Energieminister Glenbert Croes (MEP).
In Noord ging het maandagmiddag rond 16.30 uur mis. Een storing in het distributiesysteem zorgde voor de stroomuitval. Het getroffen gebied ging om de wijken Seroe Janchi, Montaña, Boegoeroei, Kudawecha en Sabana Liber. Technici die ter plaatse gingen, ontdekten dat een ondergrondse kabel voor de uitval zorgde. Het euvel was vrij snel verholpen.
In St. Cruz, bij Cas Ariba, viel de stroom rond het middaguur uit. Elmar meldde in eerste instantie dat het om een fout in het distributiesysteem ging. Een half uur later bleek het echter te gaan om een afgebroken elektriciteitspaal. Het repareren ging in twee fases. Het herstellen van het distributiesysteem ging vrij snel, waarna volgens Elmar 99 procent van de getroffen huizen weer stroom had. De tweede fase was het vervangen van de elektriciteitspaal. Elmar had daar zo’n vijf uur voor nodig. Vlak nadat de stroomstoring in Noord was opgelost, was ook de nieuwe elektriciteitspaal in Cas Ariba geplaatst.
Maandagochtend om 10.00 uur moest Elmar de elektriciteit in Piedra Plat, St Cruz en omgeving afsluiten. De reden was dat technici van Elmar een spoedreparatie moesten uitvoeren op de hoogspanningslijn in dit gebied. Deze werkzaamheden duurden een half uur.
De vele stroomstoringen verspreid over Aruba waren vorige week voor minister Croes aanleiding om MPR naar Aruba te halen. Hij had eerst gesproken met WEB, Elmar en Utilities en besloot om het interne onderzoek te starten.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.