Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Door een probleem met internationale e-commercehandel is bij een aantal klanten van Aruba Bank onterecht geld van hun rekening afgeschreven. Dat maakte de bank gisteren bekend.

arubankDe gedupeerde klanten hebben de toezegging gekregen dat ze binnen 24 uur hun geld teruggestort krijgen.
De redactie van deze krant heeft aan de Aruba Bank gevraagd hoeveel klanten zijn getroffen en hoeveel geld er van hun rekening is afgeschreven. Die informatie is echter niet gegeven.
Klanten die niet binnen 24 uur zien dat ze het geld op hun rekening teruggestort hebben gekregen, kunnen contact opnemen met de bank. Dat kan  telefonisch/WhatsApp op 5927777, via e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
De Aruba Bank laat weten dat de gedupeerde klanten een debitcard hebben. Zij zagen op hun bankrekening plotseling ‘ongeautoriseerde kosten’ staan, die van hun rekening zijn afgehaald. De bank heeft, toen ze meldingen van klanten ontving, direct de ‘aangewezen autoriteiten’ ingeschakeld. De betreffende klanten hebben producten gekocht bij e-commerce handelaren. Deze internationale handelaren zijn gecompromitteerd. De bank weet om welke handelaren het gaat en heeft deze bedrijven geblokkeerd.
Om meer problemen te voorkomen, heeft de bank de optie e-commerce tijdelijk uitgeschakeld. Aruba Bank wil eerst de situatie oplossen. Daarna zal e-commerce weer mogelijk zijn, aldus de verklaring van de bank. Alle andere debetkaarttransacties kunnen gewoon doorgaan.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).