Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba Hotel & Tourism Association (Ahata) noemt de belastingmaatregelen die in 2023 moeten worden ingevoerd, een ‘verplichte geldinzamelingsactie’.

F14 ARU belastingmaatregelenVoorzitter Tisa LaSorte zegt dat de regering zich onterecht rijk rekent en de burger wordt de dupe. ,,De focus ligt verkeerd.”
Ahata heeft de belastingplannen onder de loep genomen en maakt zich veel zorgen over de negatieve gevolgen die dit voor Aruba gaat hebben. ,,Mensen die al netjes belasting betalen, gaan nu nog meer belasting betalen. De regering pakt niet de mensen aan die niet voldoen aan hun belastingplicht”, zegt LaSorte. ,,Het ontbreekt bij de plannen van de regering aan details en ze geven geen compleet beeld van de gevolgen.”

Volgens Ahata moet de regering de overheidsuitgaven structureel verlagen en efficiënter werken. ,,Maar dat doet ze niet. De regering int meer geld door de financiële druk op de bevolking te verhogen. Zo wordt een inefficiënt instituut gesteund.” LaSorte merkt ook op dat bedrijven meer kosten krijgen. Dit zal worden doorberekend aan de klanten, waardoor het dagelijks leven duurder wordt. ,,De compenseermaatregelen zijn beperkt en staan niet in verhouding tot de aanvullende belastingen die moeten worden betaald. Inwoners en toeristen zullen minder geld gaan uitgeven. De regering rekent zich rijk, maar zal niet al dit geld ontvangen. Investeerders worden ontmoedigd, omdat zij met extra beperkingen te maken krijgen.”

Ahata laat weten dat de private sector regelmatig heeft aangeboden om mee te doen met het proces om tot belastinghervormingen te komen. ,,De regering weigert om deze expertise te accepteren. Dit gebrek aan transparantie en inclusie heeft negatieve gevolgen voor de samenleving.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).

Top Tags afgelopen week

No Tags found.