Al het nieuws

Technische faculteit: Bedrijfsleven en studenten in contact

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De technische faculteit van de University of Curaçao (UoC) heeft een bedrijvendag georganiseerd om studenten de mogelijkheid te geven om in contact te komen met diverse bedrijven uit verschillende sectoren.

Bedrijvendag1,,Gezien de grote belangstelling van de bedrijven en de hoge opkomst, is de faculteit voornemens dit evenement voortaan elk jaar te organiseren”, zo wordt door de UoC bekendgemaakt. Het doel van de bedrijvendag was tweeledig. Voor de eerstejaarsstudenten van de nieuwe opleiding van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW), de Bachelor in Engineering & Sustainable Technology (Best), bood het evenement een kans om een weloverwogen keuze te maken voor hun hoofdstudierichting aan het einde van het eerste jaar. Voor ouderejaarsstudenten was het een kans om stage- of afstudeerplekken en toekomstige banen te verkennen. Decaan Richenel Bulbaai opende het evenement met uitleg over de nieuwe opleiding Best, waarbij hij het belang van samenwerking tussen de academische wereld en het werkveld benadrukte. Hij moedigde de studenten aan om de kansen die deze bedrijvendag biedt, optimaal te benutten.
De bedrijvendag begon in de aula met pitches van achttien verschillende bedrijven die zich richten op onder andere ICT, electrical engineering, built environment, mechanical engineering en technology management. ,,De pitches boden studenten inzicht in hoe hun studierichtingen aansluiten op mogelijke functies binnen deze organisaties”, aldus de uitleg. ,,Bijzonder was de deelname van bedrijven uit Aruba en Bonaire, die een uniek perspectief gaven op de kansen binnen de regio. Deze bedrijven benadrukten de groeiende behoefte aan technisch geschoold personeel in het Caribisch gebied en de mogelijkheden voor samenwerking en carrièreontwikkeling.”
Na de pitches verplaatsten de activiteiten zich naar de patio van de UoC, waar een levendige netwerksessie plaatsvond. Hier konden studenten direct in gesprek gaan met vertegenwoordigers van de bedrijven, vragen stellen en waardevolle contacten leggen. De bedrijven presenteerden ook hun producten en diensten.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.