Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De regering blijft lokale boeren voorzien van water voor hun planten, en gaat hen nu ook osmosewater aanbieden.

osmoseVoor de levering hiervan is er een samenwerking aangegaan met het lokale bedrijf Excell Water Production & Consultancy.
Watertrucks van het Agrarisch en Visserij Beheer (AVB) zullen het osmosewater bij dat waterbedrijf ophalen. De trucks zullen dit water afleveren bij de boeren. Ook tuinders komen in aanmerking.
Sharlon Bailey, die eigenaar en directeur is van het waterbedrijf, heeft desgevraagd aan het Antilliaans Dagblad verklaard, dat hij zelf de regering heeft benaderd. Hij heeft een overproductie aan water en wil zijn steentje bijdragen aan de lokale landbouw, wat hij van groot belang vindt in de voedselzekerheid.
De toenadering van de eigenaar van het waterbedrijf ziet premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) in zijn hoedanigheid van interim-minister bij Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) als voorbeeld van samenwerking tussen de private en publieke sector in de waarborging van voedselzekerheid.
Het is wetenschappelijk bewezen dat osmosewater geschikt is voor de landbouw en tuinbeplanting. Het is namelijk water in zijn puurste vorm, omdat het vrij is van kalk, lood, zouten, ijzer, natrium, kalium, magnesium en organische vervuiling.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.