Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Een warme dag, harde wind en veel publiek, dat kenmerkte de jaarlijkse open dag van de marinierskazerne Savaneta. De organisatie maakte voor het eerst gebruik van een app waarin bezoekers alle informatie konden vinden.

F14 ARU marine 2Traditioneel organiseert Defensie op 1 mei een open dag, waarbij de samenwerkende hulpdiensten (zoals het Korps Mariniers, de Koninklijke Marechaussee, Arumil, de Brandweer, het Korps Politie Aruba, de Kustwacht en het Crisis Management Office) ook aanwezig zijn en zich van hun beste kant laten zien met demonstraties aan land en op zee. De poorten gingen om 10.00 uur open, bezoekers waren tot 16.00 uur welkom. Ze moesten eerst langs een tassencontrole, daarna konden ze kiezen uit diverse activiteiten en demonstraties.

Aan de zeekant van het kazerneterrein lag de Panter aangemeerd, waar het publiek doorheen kon lopen. De bekende vaartocht met de snelle kustwachtboten ontbrak ook niet. Wie het aandurfde, kon een toren beklimmen en daarna onder begeleiding van mariniers abseilen.
De harde wind speelde de organisatie parten. Een parachutesprong die om 11:00 uur zou worden gedaan, moest worden afgelast omdat het door de harde wind niet verantwoord was om de sprong te maken.

Tijdens de open dag werden loten verkocht. De opbrengst gaat naar twee goede doelen: CasMarie en Centro di Bario Savaneta.
De organisatie maakte na afloop van de dag het bezoekersaantal bekend en zei dat het succes van de open dag te danken is aan de inzet van alle hulpdiensten en de enthousiaste komst van het publiek. Volgend jaar op 1 mei gaan de deuren weer open.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.