Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De achtertuin van winkelcentrum Sambil wordt volgend jaar omgetoverd in een tropisch paradijs. Op dit terrein van 4.500 vierkante meter komt een strandclub met onder meer een restaurant en cocktail bar, een ecologisch-lagunezwembad en een FlowRider als topattractie.

F09 SambilHet megaproject van meer dan 2 miljoen gulden biedt werk aan ongeveer vijftig lokale mensen. Initiatiefnemer die tevens als ceo fungeert is Mireille Kuijper-Sanches van Waves Curaçao. Zij heeft samen met haar co-partners Signada Vrutaal en Peter Martens dit ambitieuze plan recentelijk gelanceerd.

De officiële presentatie werd bij Sambil gehouden. Onder meer minister Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en de vertegenwoordigers van het Curaçao Tourist Board (CTB), Curaçao Investment & Export Promotion Agency (Cinex) en Fiesta Tours woonden de presentatie bij.

De gasten kregen een digitale preview en overzicht van de toekomstige activiteiten van Waves Curaçao achter bij Sambil. De bedoeling is dat bezoekers, toeristen en lokalen, zich op een strand voelen in een strandclub met restaurant, bar, speelgebied voor kinderen en ook een zwembad.

Liefhebbers van watersporten kunnen op de FlowRider zich uitleven met body- en knie-boarden en surfen op kunstmatige golven. Deze topattractie is ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Er worden instructeurs ingezet.

De officiële opening van het megaproject van Waves Curaçao staat gepland voor 25 maart volgend jaar. Kuijper-Sanches, Vrutaal en Martens willen Curaçao meer in het buitenland promoten alsook lokalen en vakantiegangers de kans bieden op amusement het hele jaar door.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.