Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Black Lives Matter (BLM)-vlag is gehesen bij het Amerikaanse consulaat, in het kader van Black History Month en als symbool voor het bevorderen van diversiteit, gelijkheid, inclusie en toegankelijkheid.

VSBLM2Black History Month wordt elke februarimaand gehouden om de geschiedenis van Afro-Amerikanen en de Afrikaanse diaspora te herdenken. Uitgelegd wordt dat Black Lives Matter begon als een hashtag die aanvankelijk gericht was op de behandeling van raciale minderheden door de politie, maar dat BLM in de loop der tijd veel internationale aandacht heeft gekregen. ,,De uitdrukking ‘Black Lives Matter’ heeft tot doel het bewustzijn te vergroten en te reageren op voortdurend racisme in de Verenigde Staten en daarbuiten. Het vestigt ook de aandacht op de noodzaak om systemisch racisme en ongelijkheid te beëindigen die wordt ervaren door gemeenschappen van kleur, en vooral mensen van Afrikaanse afkomst”, aldus het consulaat.
Het hijsen van BLM-vlaggen op Amerikaanse ambassades en consulaten over de hele wereld vestigt de aandacht op inspanningen om raciale gelijkheid te bevorderen en racisme in de Verenigde Staten en wereldwijd te verminderen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.