Al het nieuws

Geslaagde pilot ‘Introduction to grant seeking fundamentals’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In een constructieve samenwerking tussen de EU Desk Curaçao, een onderdeel van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO), en het Centrum voor Innovatie en Technologie (Citi), werd onlangs een succesvolle pilotcursus georganiseerd.

EUDeskDe cursus, getiteld ‘Introduction to grant seeking fundamentals’ bood zeven deelnemers inzicht in de essentiële aspecten van het schrijven van een subsidieaanvraag. De bijeenkomst vond plaats in de vergaderruimte van Citi in het historische Rif Fort. Gedurende vier informatieve workshops, die werden geleid door de ervaren EU Desk-adviseur Margit de Freitas, werden diverse onderwerpen behandeld. Hieronder vielen niet alleen de basisprincipes van het schrijven van subsidieaanvragen, maar ook de cruciale stappen van onderzoek en identificatie van financieringsmogelijkheden, behoefteanalyse en gedegen projectplanning. ,,De deelnemers verlieten de cursus niet alleen met een heldere beschrijving van hun respectievelijke projecten, maar ook met een conceptvoorstel voor een subsidieaanvraag”, aldus de organisatie. De ‘test-cursus’ beoogde lokale organisaties te versterken door de nodige kennis en vaardigheden te bieden om doeltreffend financiering veilig te stellen, met focus op het benaderen van fondsen vanuit de Europese Unie. Vanessa Toré, directeur van de EU Desk Curaçao, reikte aan het einde van de cursus certificaten uit aan de deelnemers en benadrukte het belang van hun toewijding aan het vergroten van hun capaciteiten op het gebied van het opstellen van subsidieaanvragen. Een vervolgcursus staat gepland om medio december te starten en zal in de loop van 2024 herhaald worden, waardoor een breder scala aan instanties en bedrijven de gelegenheid krijgt om expertise op te bouwen in het verwerven van EU- en andere beschikbare fondsen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).