Al het nieuws

Gepensioneerden en wezen geen officiële overeenkomst

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In een onlangs gehouden vergadering tussen premier Gilmar Pisas (MFK) en vertegenwoordigers van gepensioneerden en wezen van Refineria Isla/PdVSA, is gebleken dat er nog geen officiële overeenkomst is ondertekend tussen het bedrijf en deze groep personen. ,, Dit moet ook nog worden gecoördineerd”, aldus een bericht van de minister-president.

RdKOok is vastgesteld dat er nog steeds enkele zeer belangrijke gegevens ontbreken van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en de Belastingdienst. ,,Daarom zal zo snel mogelijk een vervolgvergadering gepland worden met de betrokken instanties om de ontbrekende informatie te verkrijgen”, aldus Pisas.
De bijeenkomst werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de gepensioneerden en wezen, Refineria di Kòrsou (RdK), Refineria Isla/PdVSA en de Apri-vakbond. De vertegenwoordigers van PWFC waren afwezig vanwege hun verblijf in het buitenland.
De aanleiding voor de vergadering wordt uitgelegd: ,,Nadat de groep gepensioneerden Fort Amsterdam bezocht en een brief overhandigde aan Pisas is de regering direct gestart met het zoeken naar alle benodigde informatie zodat de gepensioneerden en wezen snel kunnen ontvangen wat Refineria Isla/PdVSA heeft toegezegd te zullen uitkeren.” Tijdens de vergadering kwam volgens Pisas veel waardevolle informatie naar voren die zal bijdragen aan het versnellen van het betalingsproces.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.