Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Curaçao Medical Center (CMC) heeft verschillende niet-spoedeisende operaties geannuleerd. De reden hiervoor is een ernstig tekort aan personeel.

CMCHet ziekenhuis kan daardoor slechts over vier functionerende operatiekamers beschikken, waardoor operaties worden beperkt tot spoedeisende gevallen. De uitgestelde operaties worden zo snel mogelijk opnieuw ingepland.
Het acute personeelstekort bij het CMC wordt veroorzaakt door de afwezigheid van negen medewerkers die langdurig ao zijn of ontslag hebben genomen. ,,Dit onverwachte verlies van bekwame professionals vormt een aanzienlijke uitdaging voor het ziekenhuis om de volledige capaciteit van de operatiekamers te handhaven”, aldus het CMC in een persbericht.
Om dit urgente probleem aan te pakken, neemt het ziekenhuis actief maatregelen om het personeelsbestand te versterken. Zo is het CMC van plan om ervaren OK-personeel uit het buitenland te rekruteren. Daarmee worden de gaten in de operatieteams snel opgevuld. Ook heeft deze krant vernomen dat het CMC bezig is om drie operatiekamerassistenten uit Suriname aan te nemen. Deze buitenlands krachten wachten al drie maanden op hun werkvergunning. Het ziekenhuis is daarover in gesprek met het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW).
Het CMC richt zich bovendien op lokale opleidingstrajecten. Als onderdeel van zijn langetermijnstrategie wil het ziekenhuis samen met onderwijsinstituut IFE lokale opleidingsprogramma’s ontwikkelen voor operatiekamerassistenten op Curaçao. Daardoor wordt de lokale talentenpool vergroot en de afhankelijkheid van buitenland personeel minder.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.