Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij de Biblioteka Nashonal Kòrsou (BNK) Frank Martinus Arion is vorige week het geschenkboek in het kader van de Kinderboekenweek ‘Siman di Ban Lesa (SBL) 2022’ gedoopt.

gigagroen2Het gaat om het tweetalige boek ‘Gi-ga-groen’/’Bi-ba bèrdè’, wat het thema is van dit jaar, ook in Nederland. Het geschenkboek wordt als cadeautje gegeven bij aankopen bij Bruna en Mensing’s Caminada. Er zullen verschillende activiteiten op scholen gehouden worden. Betrokken bij het project zijn Arthur Tholel (voorlichter BNK), Richena Maduro (BNK), Zunette Jourdain (projectleider SBL), Nitzah Jacobus (waarnemend directeur BNK) en Jeannine Bakhuis (projectleider geschenkboek bij BNK). Er zijn een peetoom en peettante van het boek in de personen van Theo van der Giessen en Melinda Domacassé, dochter van de onlangs overleden kinderboekenschrijver Diana Lebacs. De personen die de verhalen hebben geschreven voor de vierde editie van het geschenkboek zijn Tito Ansano (BNK), Crisèn Schorea, Mila Dorothea, Ilse Schoobaar en Tio Ali. Twee personen hebben voor de illustraties gezorgd, te weten Rose Anne Ignacio en Karino Hariza en Jeroen Heuvel is de redacteur. De Kinderboekenweek start op 31 oktober in Landhuis Savonet op Bándabou. In de week zullen er schoolbezoeken worden afgelegd en zijn er ook in de middaguren verschillende activiteiten gepland.
www.bnkcuracao.com

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.