Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Duikers hebben vier boeien geplaatst bij Oostpunt. Caribbean Research and Management of Biodiversity (Carmabi) wil hiermee vissers en parkbezoekers een veilige manier geven om het Curaçao Marine Park te gebruiken.

MarineparkDe afdeling Mariene Parken van Carmabi plaatste vier boeien, maar in totaal zullen er vijftien witte boeien komen in het zogeheten Spaw Gebied 1. De boeien maken het mogelijk om op een veilige manier in het onderwaterpark aan te meren en vanaf daar te vissen of duiken.
Carmabi heeft het Marine Park sinds 27 november 2020 in beheer. Het doel van het beheer is om het koraalrif te beschermen. Voor de kust ankeren veroorzaakt echter schade aan het onderwaterleven. Om dit te voorkomen heeft Carmabi besloten om boeien aan te brengen.
De boeien zijn zo ontworpen, dat ze volgens Carmabi niet kunnen losraken en niet schadelijk zijn voor het milieu. Voor duikers zijn er andere boeien dan voor vissers. De boeien voor duikers zijn wit geverfd en hebben een buis die uitsteekt met een hoogte van ongeveer 70 cm om de zichtbaarheid te vergroten. Ze worden voorzien van reflecterend tape waardoor ze in het donker ook zichtbaar zijn. Aan de boeien zit een touw met een lus waaraan boten kunnen aanmeren. Voor vissers komen er later in het jaar tien gele boeien op plekken waar ze kunnen vissen. Verder legt Carmabi twee markeringsboeien aan, die het begin en het eind van het Marine Park aanduiden.
De boeien worden zo gelegd dat iedereen er gebruik van kan maken. Carmabi verzoekt alle duikers, vissers en parkbezoekers om gebruik te maken van de boeien en niet meer in het gebied voor anker te gaan.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).