Al het nieuws

‘Oase van rust in bruisend Scharloo’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het voormalige Hotel Mira Punda van Jossy Rosales in Scharloo wordt omgetoverd tot een boutique hotel met 26 totaal verschillende kamers en een fine dining-restaurant. The Art Hotel Skarlo ontvangt in september dit jaar haar eerste gasten.

F01The Art Hotel Skarlo 1Een groep lokale investeerders heeft het hotel en het aangrenzende pand aan de achterzijde in mei dit jaar gekocht van een Nederlandse eigenaar. Het complex bestaat uit het monumentale pand aan de Gouverneur N. van den Brandhofstraat en het gebouw op vier percelen aan de Bitterstraat. Vanwege de goede staat van de panden is het streven om in september met in ieder geval een deel van de hotelkamers open te gaan. Die worden stuk voor stuk opgeknapt en ingericht onder leiding van de lokale architect Omar Zimmerman. Zimmerman heeft eerder ook de ruimte ontworpen van het Ronald Mc Donald House Charity Foundation in het Curaçao Medical Center (CMC). Iedere kamer zorgt straks voor ‘een unieke beleving’ in een Caribische sfeer, stijlvol en kleurrijk. Architect Anko van der Woude bewaakt, vanwege zijn ervaring met de restauratie van monumenten, het behoud van de monumentale waarden van het negentiende-eeuwse hoofdgebouw. Van der Woude ontwerpt ook het restaurant in het pand dat al begin negentiende eeuw uit beton, maar zonder betonijzer, werd opgetrokken.

F01The Art Hotel Skarlo 2De ruime hotelkamers in beide panden, met houten vloeren en shutter-ramen, ademen de sfeer van het voormalige Scharloo uit toen hier nog welgestelde Curaçaose families woonden. De binnenplaats tussen de twee gebouwen zorgt voor een oase van rust zo midden in de stad. Hier zullen straks hotelgasten, maar ook bezoekers van buiten het hotel, aan een tafeltje zitten voor een ontbijt, lunch of diner. Een ‘wauw’, dat is wat de nieuwe eigenaren hopen los te maken bij wie er voor het eerst komt.

Het project wordt lokaal gefinancierd en in fases gerealiseerd: eerst de hotelkamers, dan het restaurant en tenslotte het zwembad aan de Punda-kant. In een later stadium worden lokale kunstenaars betrokken bij de inrichting van de kamers. Dan kan bijvoorbeeld een gewone deur of een eenvoudige kast in een kunstwerk veranderen.

Scharloo zit in de lift en ontwikkelt zich als een nieuw uitgaanscentrum. De verwachting is dat The Art Hotel Skarlo, dat zich onderscheidt van andere hotels door ‘geur, kleur en beleving’, zal meedrijven op die positieve bubbel van initiatieven.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.