Al het nieuws

TUI elf keer per week en KLM vanaf 11 juli weer twee keer per dag naar Hato

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ,,Ik kan gelukkig officieel bevestigen dat alle TUI-vluchten naar de ABC doorgaan”, laat Rick van der Pluijm van TUI op Curaçao aan het Antilliaans Dagblad weten. Hetzelfde geldt voor KLM.

F03 TUIIn verband met de krimp deze zomer op de Amsterdamse luchthaven Schiphol van de passagiersaantallen en vliegbewegingen, was het enige tijd niet zeker of alle geplande vluchten naar Curaçao, Aruba en Bonaire - en in het geval van KLM ook Sint Maarten - doorgang zouden vinden. Maar, ze worden gewoon uitgevoerd.
TUI vliegt deze vakantieperiode elf keer per week naar Hato op Curaçao; viermaal rechtstreeks en de rest - zeven dus - in combinatie met Aruba, Bonaire of Punta Cana (Dominicaanse Republiek).
TUI is zeven keer per week op Flamingo Airport op Bonaire en drie keer op Reina Beatrix op Aruba. ,,Sint Maarten doen we op dit moment niet, maar bieden we aan via KLM”, aldus Van der Pluijm.
Over KLM gesproken, de KLM-manager op Curaçao laat desgevraagd weten dat er geen verandering komt in het vliegschema en dat alle vooraf geplande vluchten van KLM gewoon doorgang zullen vinden. Dat ziet er, zegt Dirk Buitenlaar, als volgt uit: voor Curaçao tot en met 1 juli dagelijks één vliegverbinding; Aruba in combinatie met Bonaire ook één per dag; en Sint Maarten in combinatie met Port-of-Spain op Trinidad drie keer per week.
Vanaf 2 juli (tot 10 juli) wordt de frequentie naar Curaçao verhoogd naar elf keer per week, terwijl Aruba in combinatie met Bonaire op één verbinding per dag blijft en Sint Maarten in combinatie met Port-of-Spain naar vier keer per week gaat.
En met ingang van 11 juli zet KLM op Curaçao weer - ‘ouderwets’ - elke dag twee rechtstreekse vluchten in en blijft de rest van de Dutch Caribbean op dezelfde aantallen zitten. Dat schema duurt in principe tot en met 29 oktober.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).