Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Caribbean Medical University (CMU) is vanuit het World Trade Center (WTC) verhuisd naar de nieuwe campus op het terrein aan de Pater Euwensweg, voorheen bekend als Coney Island. De bouwwerkzaamheden worden dit jaar afgerond.

campusDat laat een medewerker desgevraagd weten. Het nieuwe hoofdkantoor van de medische universiteit ligt bij Otrobanda op de hoek van de Pater Euwensweg, naast het Corendon Mangrove Beach Resort en net tegenover de voormalige waterfabriek van Aqualectra in Mundo Nobo. Op dit moment worden de lessen nog online gegeven in verband met de coronapandemie. Alleen de administratie en andere ondersteunende diensten zijn al in het nieuwe pand getrokken. Pas in januari worden de studenten van de universiteit weer verwacht in de leslokalen. De komende maanden worden benut om de bouwwerkzaamheden af te ronden en de lokalen in te richten.
,,De focus ligt nu op de campus”, zegt de medewerker. ,,In een later stadium wordt begonnen met de constructie van de onderkomens voor studenten op de eerste verdieping.” De buitenlandse studenten zijn nu nog gehuisvest in een pand aan de Van Leeuwenhoekstraat. Op de website van CMU zijn artist-impressions te zien van hoe het moderne gebouw er uiteindelijk uit zal zien. Aspirant-studenten worden gelokt met een gloednieuwe campus direct aan zee. ,,Het begint er op te lijken”, zegt de medewerker. Op de begane grond komen behalve de leslokalen, onder andere een auditorium, een bibliotheek en computerruimtes.
Volgens de informatie op de website zijn er 815 studenten die een opleiding volgen bij de Caribbean Medical University. Zij volgen een van de drie programma’s van CMU: premedical (3.900 dollar per semester), basic science (5.900 dollar per semester) of clinical science (8.900 dollar per semester). Naar eigen zeggen is CMU ‘een van de top medische opleidingen in het Caribisch gebied’. De universiteit is opgericht door de Caribbean Medical University Foundation, staat geregistreerd op het eiland en wordt erkend door het ministerie van Gezondheid, Milieu en natuur (GMN).


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.