Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De bacheloropleiding International Hospitality & Tourism Management (IH&TM) aan de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) is positief beoordeeld door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

F00Accreditatie toerismestudieDe studierichting valt onder de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen. ,,Door deze geaccrediteerde opleiding aan te bieden, is de UoC een belangrijke stakeholder geworden voor het opleiden van toekomstige leiders zowel lokaal als internationaal in de hospitality- en toerismesector. Deze bacheloropleiding biedt aankomende studenten en lokale professionals een unieke kans om hospitality en toerisme te studeren bij de UoC en om zodoende hogere posities te kunnen bekleden binnen de sector”, aldus de universiteit die haar trots niet onder stoelen of banken steekt.

Het programma IH&TM is een vierjarige opleiding die is opgezet naar aanleiding van de vraag vanuit de toerisme- en hospitality-sector. UoC: ,,De studenten worden breed opgeleid waarbij er veel aandacht uitgaat naar de ‘hospitality mindset’, innovatie en duurzaamheid. In het programma wordt er veel aandacht besteed aan praktische ervaring.”

Op 20 en 21 januari 2022 is het programma International Hospitality & Tourism Management van de UoC onafhankelijk beoordeeld door de NVAO. Het panel concludeerde dat het IH&TM-programma volledig voldoet aan de kwaliteitsnormen van de NVAO voor hoger onderwijs.

Het NVAO-panel prees onder meer de volgende kenmerken van het IH&TM-programma, zo schrijft de universiteit: ,,Het studieprogramma is up-to-date, omdat veel docenten in de industrie werken en actuele ontwikkelingen uit het veld binnenhalen; de opleiding heeft een interessant beroepsprofiel dat de gastvrijheid omvat en toeristisch domein; van belang is dat de leerresultaten duidelijk, transparant, leerlinggericht zijn en gericht op progressief hogere orde denken; het programma biedt meerdere kansen voor studenten door het sterke partnerschap en de samenwerking met de private sectorpartners. Tevens wordt er een uitgebreid begeleidingsprogramma aangeboden aan de studenten. En tot slot zorgt het beoordelingsplan voor een rijke variatie aan beoordelingen en laat het zien hoe de leerresultaten van het programma worden gerealiseerd.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.