Al het nieuws

Van een zonder verslaggevers
Willemstad - Luchtvaarmaatschappij JetAir zegt signalen vanuit Suriname ontvangen te hebben dat verbinding maken met de rest van de wereld wat moeilijk gaat op dit moment.

JetAirVandaar dat het bedrijf heeft getracht toestemming te verkrijgen om er vanaf Curaçao heen te vliegen en dit keer met succes. Managing director Antonio Ribeiro zegt dat eerdere pogingen daartoe niet succesvol waren. ,,We hebben in ieder geval begrepen van de mensen die in Suriname werken voor JetAir dat deze verbinding naar het eiland zeer welkom is en we spelen daarop in met één keer per week een vlucht. En als er behoefte is, dan kunnen we uitbreiden”, zegt Ribeiro. De inaugurele vlucht van JetAir vanuit Suriname is op 5 april. Ook de Curaçao Tourist Board (CTB) is ingenomen met de toegenomen vliegfrequentie naar Suriname en pakt haar promotieactiviteiten in het land ook op. Dat bevestigt Sonairie Kleinmoedig, communication manager van CTB. ,,Omdat de vliegfrequentie toeneemt en omdat Suriname altijd al behoorde tot een belangrijke toeristische markt voor ons houden wij er vrijdag een persevenement en zaterdag een mini-Curaçao-infomart.” De delegatie van CTB die in Suriname een aantal gesprekken zal voeren met belanghebbenden in de reisbranche is gisteren vertrokken. Jill Joy Landburg die in Suriname directeur is van marketingbureau Creative Communications & Marketing (CCM) en die samen met CTB het eiland promoot, is de afgelopen maand op het eiland geweest voor een kennismakingstrip. Dat was volgens Landburg hard nodig na twee jaar stilstand door het coronavirus. ,,Ik ben dit keer met twee influencers gekomen. Dat zijn Shaquille ‘Shaq.Sr’ Marcus en Kayleigh Tseng Ching Lien. Alles van Curaçao is nieuw voor ze en we hebben hen uitgekozen vanwege hun followers. Maar we mikken natuurlijk altijd op een zo breed mogelijke groep om Curaçao te bezoeken,” zegt Landburg.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.