Al het nieuws

Met uitbreiding Corendon ook grote behoefte aan personeel

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Edward Suares, sales director van Corendon Hotels & Resorts, laat tegenover het Antilliaans Dagblad weten dat de vraag vanuit de Noord- en Zuid-Amerikaanse markt fors groeit met de huidige airlift.

airpift,,Maar met de uitbreiding van kamers in de tweede fase die nu in januari is gestart, moeten we wel de airlift vanuit Noord-Amerika fors uitbreiden”, zo voegt hij eraan toe. En er is een enorme behoefte aan personeel in de branche, terwijl er een krapte is op de arbeidsmarkt. Suares: ,,Er dient dus gewerkt te worden aan het trainen van nieuw personeel, omscholen van de bevolking en de 80/20-regel dient versoepeld te worden.”
Het Corendon Mangrove Beach Resort, van eigenaar Atilay Uslu, is de werkzaamheden voor de bouw van de tweede fase deze maand gestart. De bouwperiode duurt anderhalf tot twee jaar en er is een investering mee gemoeid van 40 tot 50 miljoen dollar. ,,Het gaat om de bouw van 300 tot 400 extra kamers. We zullen beginnen met de parkeergarage en de uitbreiding van onze restaurants en vergaderzalen. Ook zullen we ons Mondi-concept in Amsterdam, dat in samenwerking met lokaal talent Justin Niesen is ontwikkeld, in fase twee op Curaçao uitrollen. Dit wordt onze ‘Mondi beach club’. Tijdens de bouw worden ruim 200 arbeidsplaatsen gecreëerd. En na de opening komen daar nog additioneel 200 nieuwe werkplekken bij. Dat brengt ons op ruim 600 banen (fase 1 en 2)”, zo vervolgt Suares. Op dit moment, zo laat hij weten, is de bezetting ‘erg goed, boven de 90 procent’. De opening van de tweede fase staat gepland voor winter 2023.
Vorig jaar mei werd nog heel voorzichtig en terughoudend aangekondigd dat de tweede fase zou starten in september of oktober van dat jaar, afhankelijk van de corona-ontwikkelingen. ,,De bal ligt bij ons”, aldus Uslu toen, waarmee hij aangaf dat alle vergunningen klaarliggen en Corendon zelf het startsein kan geven. De voorbereidingen hebben drie maanden geduurd om het bouwproject voor te bereiden. Een groot deel van de materialen moet uit het buitenland worden geïmporteerd. Uslu gaf indertijd aan dat de bouw zich uitstrekt over een erfpachtterrein van bijna 38.000 vierkante meter en dat deze gefinancierd wordt door het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC).
De start van het hotel dat officieel opende op 1 juli 2020 - drie maanden later dan gepland vanwege de eerste lockdown in maart 2020 - was moeizaam en het bleef volgens Uslu nog een tijdje ‘doormodderen’. Maar, zo stelt Suares, nu dus een bezetting van 90 procent.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).