Al het nieuws

Defensie: Anti-drugsoperaties hervat

Van onze redactie
Willemstad - Defensie in het Caribisch gebied heeft weer een operationeel patrouilleschip tot haar beschikking. Het marineschip Zijner Majesteit (Zr.Ms.) Friesland kwam afgelopen zondag rond 12.00 uur aan op Curaçao.

stationsschipZr.Ms. Friesland zal voor minimaal een halfjaar in het Caribisch gebied verblijven, meldt Defensie. ,,De komende maanden zal het schip intensief op de Caribische Zee patrouilleren. Daar wordt het onder andere ingezet voor anti-drugsoperaties, handhaving bij wapensmokkel en mensenhandel, maar ook bij eventuele orkaannoodhulp binnen of buiten het Koninkrijk.”
Het schip zal ook varen voor de Kustwacht Caribisch gebied, en zal zich ook bezighouden met het handhaven van milieuregels, bijvoorbeeld als het gaat om (illegale) visserij.
Het nieuwe stationsschip is wederom een zogeheten Oceangoing Patrol Vessel van de Hollandklasse. Zr.Ms. Friesland was in het voorjaar van 2018 voor het laatst als stationsschip in het Caribisch gebied actief.
,,Met de aanwezigheid van het stationsschip geeft de krijgsmacht invulling aan haar grondwettelijke taken, zoals het handhaven van de internationale rechtsorde”, legt Defensie uit. En om het belang te onderstrepen: ,,Het vorige stationsschip, Zr.Ms. Groningen, wist een record aan drugsvangsten te boeken van vijfmaal in één maand en heeft duizenden kilo’s drugs onderschept.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).