Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Alle covidmaatregelen die van kracht waren in de afgelopen Time Out, zijn vanaf vandaag met nog eens tien dagen verlengd. Dat is nodig omdat het aantal coronabesmettingen op Curaçao nog altijd relatief hoog is.

F03 Verlenging maatregelenIn een persconferentie benadrukte premier Gilmar Pisas (MFK) gisteren dat de situatie in het Curaçao Medical Center (CMC) doorslaggevend is geweest.

Pisas noemde het positief dat de opnames in het ziekenhuis ‘laag zijn gebleven’, maar voegde daar direct aan toe dat de zorgcapaciteit gevaar loopt.

De regering heeft fondsen vrijgemaakt om zelf personeel in het buitenland te zoeken en de CMC-werknemers te ontlasten die ‘een enorme inspanning leveren in een abnormale situatie’. Pisas heeft daarover donderdag een gesprek met de net aangetreden Nederlandse staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Alexandra van Huffelen. Daarnaast zal minister Dorothy Pietersz-Janga MFK) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) haar contacten gebruiken om een oplossing te vinden voor het CMC. Volgens premier Pisas zullen deze week ‘concrete stappen worden genomen’. ,,Of er komt meer hulp in het CMC, of we openen een tweede plek als covidziekenhuis in het voormalige Sehos. Op die manier komt de electieve zorg niet langer in het gedrang”, aldus de Curaçaose premier.

Volgens CMC-woordvoerder Germaine Gibbs zijn er nu 36 zorgmedewerkers via de Amerikaanse uitzendorganisatie AMI op Curaçao. ,,We hebben nog vijftien zorgverleners extra nodig op de intensive care”, zegt Gibbs desgevraagd tegen het Antilliaans Dagblad. Daarnaast zijn er te weinig algemeen verpleegkundigen op de andere afdelingen in het ziekenhuis.

De verlenging van de maatregelen betekent onder andere dat de avondklok, toke de keda, ook de komende tien dagen om 22.00 uur ingaat.

Horecagelegenheden moeten uiterlijk om 21.00 uur gesloten zijn en mogen alleen aan tafels met maximaal vier mensen drankjes en eten serveren. Evenementen, ook met weinig risico op besmettingen, kunnen niet doorgaan en het is verboden om met meer dan vier mensen samen te komen op straat, in openbare ruimtes en op het strand. Dansfeesten met harde muziek zijn niet toegestaan.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.