Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Oranjestad - Na een rustig kerstweekeinde zijn de covidcijfers van gisteren weer even verontrustend als vorige week. Gisteren waren van de 3.189 testresultaten er 399 positief.

covidHet aantal actieve gevallen van een coronabesmetting liep op van 1.511 maandag naar 1.859 gisteren. In het Curaçao Medical Center (CMC) lagen gisterochtend twaalf patiënten met Covid-19, dat is één meer dan maandag. Op de intensive care worden zeven covidpatiënten verzorgd, dat waren er een dag eerder zes.
De omikronvariant van het virus zorgt wereldwijd voor een grote toename van besmettingen. Vaccineren wordt gezien als dé oplossing om de pandemie onder controle te krijgen en ervoor te zorgen dat de zorgcapaciteit niet in gevaar raakt. Op Curaçao zijn in drie dagen, van zondag 26 december tot en met gisteren, ruim 7.000 boosterprikken gezet. Dat zegt immunoloog Ashley Duits, coördinator van de vaccinatiecampagne. Sinds zondag komen alle inwoners van achttien jaar en ouder die minimaal drie maanden geleden de laatste vaccinatie hebben gekregen in aanmerking voor een boostershot van Pfizer. Daarvoor was dat al mogelijk voor zestigplussers. Tot en met gisteren is volgens Duits in totaal bij 12.437 mensen een boosterprik gezet. Daarnaast hebben ruim 104.000 mensen de eerste dosis van het vaccin gekregen en meer dan 96.500 mensen ook al de tweede. Het dringend verzoek is om een afspraak te maken voor vaccinatie. Dat kan voor een eerste of tweede prik zijn of voor een boostershot.
Ook op zustereiland Aruba stijgen de besmettingen in rap tempo. Gisteren werd een nieuw record van 439 nieuwe cases geregistreerd. Daarvan zijn 86 toeristen. In het Horacio Oduber Hospitaal liggen 6 patiënten op de covidafdeling en in Colombia worden op de ic vijf Arubaanse coronapatiënten behandeld. De Arubaanse regering zal vandaag tijdens een persconferentie nieuwe maatregelen aankondigen. De verwachting is dat ook Curaçao spoedig nieuwe, strengere maatregelen gaat introduceren.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).