Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De regering heeft gisteren het besluit genomen dat bijeenkomsten van meer dan honderd personen vanaf morgen niet meer zijn toegestaan. Vandaag zal een en ander officieel op een ingelaste persconferentie uit de doeken worden gedaan. Het besluit voor het afgelasten van grotere bijeenkomsten is in overleg met de entertainmentsector genomen.

Grote bijeenkomstenDe beslissing is nodig om de meer besmettelijke omikronvariant van het coronavirus het hoofd te kunnen bieden. ,,Het is nog niet vastgesteld dat dit virus op Curaçao rondwaart, maar de kans is erg groot”, zo legde premier Gilmar Pisas (MFK) gisteren voor de televisie uit.
Ook is besloten in te gaan zetten op de boosterprik. Want, zo stelt de regering, de vaccinatie is niet meer zo goed bestand tegen nieuwe varianten en de QR-code biedt te weinig garantie op veilige bijeenkomsten. Volgens Pisas is Nederland al akkoord met het leveren van extra boosterprikken zodat meer mensen deze kunnen krijgen. Hij benadrukt dat het zetten van de prik een bescherming biedt waardoor een totale lockdown voorkomen kan worden, ook al hebben mensen hun twijfels en vragen zij zich af hoeveel prikken er nog gegeven gaan worden.
De entertainmentsector is het met de nieuwste regel eens omdat alles beter is dan een totale sluiting. Ook samenscholing op straat en clandestiene feesten zullen strenger aangepakt worden met behulp van de Nederlandse Defensie en het Vrijwilligerskorps Curaçao (VKC). De kerkdiensten mogen ook alleen nog maar met minder dan honderd kerkgangers plaatsvinden. Tot slot stelt Pisas dat het geen zin heeft toeristen de schuld te geven. ,,We kunnen eindelijk weer een beetje onze eigen boontjes doppen, we hebben toeristen hard nodig.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.