Al het nieuws

Advies SVB: Laat je snel vaccineren!

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Colombia laat alleen nog patiënten uit het buitenland toe die zijn gevaccineerd. Op Curaçao gaat het dit jaar om gemiddeld vijftien patiënten per maand.

svbDe Sociale Verzekeringsbank (SVB) schaart zich achter de overheid en vraagt eenieder die dat nog niet heeft gedaan zich zo snel mogelijk te laten vaccineren.
Dat laat een woordvoerder van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) desgevraagd weten. Het ligt in de verwachting dat steeds meer landen het aangescherpte beleid van Colombia volgen en dus ook andere buitenlandse bestemmingen waar patiënten van Curaçao terecht kunnen. ‘Laat zo snel mogelijk een prik zetten’, luidt het advies van de SVB aan niet-gevaccineerde mensen op Curaçao. ,,We willen voorkomen dat verzekerden in een situatie terechtkomen dat zij niet uitgezonden kunnen worden en dat daardoor hun gezondheid in gevaar komt of zij ernstiger ziek worden.”
Bij de SVB is negentig procent van de bevolking verzekerd voor medische zorg via de basisverzekering ziektekosten (bvz). De aanvragen voor een medische uitzending worden beoordeeld door een speciaal daarvoor benoemd college met een medisch adviseur en twee medisch specialisten. In het verslag bij de Jaarrekening 2020 staat dat het aantal medische uitzendingen vorig jaar ‘mede door de covid-pandemie’ aanzienlijk is gedaald. In 2019 waren er nog 1.103 uitzendingen, dat aantal daalde in 2020 naar 332. De cijfers zijn niet gespecificeerd per land. Maar volgens de SVB-woordvoerder worden er dit jaar dus gemiddeld 15 patiënten per maand naar Colombia uitgezonden. De zorgverzekeraars in Caribisch Nederland werken samen om door ‘het bundelen van expertise en krachten’ zo veel mogelijk ingrepen en behandelingen binnen het Koninkrijk zelf uit te voeren.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.