Al het nieuws

Van onze redactie
Willemstad - Voor het eerst in zes jaar brengt prinses Beatrix weer een bezoek ‘aan het door haar zo geliefde Curaçao’, bericht het Nederlandse persbureau ANP. Beatrix kwam gisteren aan.

beanew,,Die liefde is overheersend wederzijds: de 83-jarige prinses is daar sinds haar bezoek aan het eiland in 1999 enorm populair.” Eind vorige eeuw bezocht Beatrix het eiland om de slachtoffers van orkaan Lenny te steunen. Bij het bezoek aan vissersdorp Boca Sami (Sint Michiel) kreeg ze een flinke plens zeewater over zich heen, wat resulteerde in een beroemde foto van de toen 61-jarige Beatrix waarop haar kapsel volledig uit model raakte.
,,Curaçaoënaars besloten dat Beatrix vanaf toen ‘gezegend’ was. De prinses bezocht het eiland daarna nog meerdere malen”, aldus het persbureau. Voor veel bewoners van Curaçao, maar ook die van de andere eilanden, blijft Beatrix dan ook ‘onze koningin’. De prinses heeft, schrijft ANP, zo lang lief en leed gedeeld met de inwoners van de voormalige Antillen dat ze die bijzondere plek in de harten niet is kwijtgeraakt en dat waarschijnlijk niet snel zal doen.
De prinses heeft een enorm drukke Curaçao-reis. Ze heeft slechts drie volle dagen, maar de planning is uitgebreid. Het bezoek staat vooral in het teken van natuurbehoud en de effecten van de coronapandemie. Gastvrouw van het bezoek is de gouverneur van Curaçao, Lucille George-Wout.