Al het nieuws

Van onze redactie
Willemstad - Cura Doet, de grootste vrijwilligersactie op Curaçao, gaat op 11 en 12 maart 2022 weer ‘knallen’ onder het inmiddels bekende motto ‘Dun’un man, gan’un kurason!’ (Geef een hand, win een hart).

curadoet2Curaçao Cares, in 2014 gestart, organiseert voor de negende keer op rij, in samenwerking met het Oranje Fonds, het initiatief Cura Doet. Een landelijke actie waarbij iedereen in het derde weekend van maart de handen uit de mouwen steekt om sociaalmaatschappelijke klussen te doen.
,,Met genoemde leuze in gedachten is dit jaar het seizoen samen met Scouting Group St. Antonius, Stichting Dash en Brigada di Seguridat i Formashon afgetrapt. Elk jaar opnieuw maken de vele duizenden vrijwilligers en vertegenwoordigers van sociaalmaatschappelijke organisaties mooie herinneringen met elkaar door simpelweg ‘goed te doen’.”
Sociale organisaties en goede doelen, waaronder buurthuizen, scholen, sportverenigingen, kinderopvanginstellingen, kunnen vanaf nu hun klus aanmelden op de website of door contact op te nemen met Curaçao Cares via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Organisaties kunnen daar ook de ‘toolkit’ met de algemene voorwaarden downloaden. Een klus aanmelden kan tot 16 januari 2022.
Om een stichting of vereniging te helpen een klus uit te voeren, stelt het Oranje Fonds een bijdrage tot maximaal 1.100 gulden beschikbaar, bijvoorbeeld voor materiaal of vervoer. Deze aanvragen kunnen via de website gedaan worden.
Vanaf begin januari 2022 kunnen organisaties een leuke klus uitzoeken en een steentje bijdragen tijdens het Cura Doet-weekend op 11 en 12 maart 2022. ,,Particulieren, bedrijven en scholen, maar ook families, vriendengroepen en sportteams kunnen zich dan aanmelden en de handen uit de mouwen steken. Bedrijven kunnen deze landelijke actie ook steunen door een dienst of product gratis of met korting beschikbaar te stellen. Voor scholen is Cura Doet een ideale kans om jongeren kennis te laten maken met vrijwilligerswerk.”
Zonder de bijdrage, inzet en kennis van Curaçao Cares, het Oranje Fonds en Reda Sosial zou Cura Doet niet mogelijk zijn. De drijvende kracht achter Cura Doet is het team van Curaçao Cares; dit team bestaat uit enthousiaste projectmanagers en wordt ondersteund door regiocoördinatoren.
www.curadoet.com


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).