Al het nieuws

‘Twee verdiepingen met winkels en restaurants’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op het terrein waar voorheen theater West End stond, grenzend aan het Brionplein in Otrobanda, komen winkels en restaurants. Het wachten is nog op de laatste bouwvergunningen van ROP, maar naar verwachting kan de bouw van het project in januari beginnen.

westendDat zegt Harish Rao, directeur van de Abaque Group en eigenaar van New India Assurance, namens een van zijn klanten. In afwachting van de vergunningen van Ruimtelijke Ordening en Planning (ROP) kan Rao nog niet veel details kwijt over het project, zoals namen van de ontwikkelaars en artist impressions. ,,ROP werkt er hard aan en is bijzonder coöperatief. Hopelijk ontvangen we de laatste vergunning op zijn laatst begin volgende maand”, zegt Rao. ,,Dan gaan de bouwwerkzaamheden direct in januari van start.”
Van de 1.500 vierkante meter zal 1.200 vierkante meter worden bebouwd met twee verdiepingen. ,,Het wordt een open constructie waar mensen vrij in en uit kunnen lopen.” Het ontwerp is van architectenbureau Studio Acht en voldoet aan de eisen van Unesco voor Werelderfgoed. Volgens Rao gaat het om een eigentijdse bouwstijl die tegelijkertijd terugvalt op de typische architectuur van het voormalige West End-gebouw. Het theater viel op door de zuurstokkleuren en art-decokenmerken en opende eind 1941 de deuren van de bioscoop. Eind jaren negentig was het pand helemaal vervallen; het was toen al jaren niet meer in gebruik als bioscoop, onder andere door de opkomst van de video.
De nieuwe eigenaar heeft het kale terrein ‘jaren geleden’ gekocht van ondernemer John Daryanani. Met het project willen de projectontwikkelaars iets terugdoen voor de gemeenschap. Rao: ,,Dit geeft de economie een boost.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.