Al het nieuws

Statenschulden gedekt met enquêtegeld

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Staten hebben besloten ‘wederom’ een enquêtecommissie in te stellen die onderzoek gaat doen ‘om te komen tot waarheidsvinding over de besluitvorming, uitvoering en de controle van de bouw en transitie van het project Hospital Nobo Otrobanda (HNO).

Staten Parlamento Parlamentu 1Dit staat in een officiële beschikking van de Staten, gedateerd 12 november 2021. Uit een brief aan de Statenleden over de begroting blijkt dat voor de parlementaire enquête een bedrag is uitgetrokken van 1 miljoen gulden. Maar de Statenbegroting heeft een tekort en er zijn onder andere openstaande utiliteits- en telefoonrekeningen. Omdat de 1 miljoen gulden niet meer volledig gebruikt zal worden voor het kalenderjaar eindigt, stelt de Statenvoorzitter voor een bedrag van 425.000 gulden over te hevelen naar een andere begrotingspost, zodat de schulden afgelost kunnen worden.
De Staten waren al in april 2018 opgedragen een enquêtecommissie in te stellen. In maart 2019 werd besloten de enquête ook echt uit te gaan voeren. In december 2019 werd er een commissie ingesteld, maar hield op te bestaan vanwege de verkiezingen en nieuwe Statensamenstelling. De nieuwe commissie bestaat uit voorzitter Eduard Braam (MFK), Gwendell Mercelina (PNP), Giselle Mc William (MAN), Ana-Maria Pauletta (PAR), Rennox Calmes (TPK), Michelangelo Martines (KEM), Statengriffier R. Trenidad en plaatsvervangend griffier G. Maduro.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.