Al het nieuws

Geen cashbetaling meer mogelijk

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Enkele kassières die via een uitzendbureau bij de Landsontvanger werkten zijn ontslagen. Dat heeft het ministerie van Financiën bekendgemaakt.

F09 Uitzendkrachten weg OntvangerHet ministerie legt uit dat uitzendkrachten die via uitzendbureaus Kadanz en Tempo bij de overheid te werk worden gesteld het ministerie van Financiën circa 1.77 miljoen gulden per jaar kosten.

Het ministerie schetst een illustratie van de betaling: Belastinginspectie en Ontvanger: 1.218.678 gulden, dat uit de begroting van het ministerie van Financiën voor Kadanz en Tempo wordt gehaald; Belastinginspectie: 302.000 gulden uit de begroting voor Tempo; en de Ontvanger: 247.000 gulden uit de begroting voor Kadanz.

,,Door te stoppen met het gebruik van uitzendbureaus bespaart de regering ongeveer 1,77 miljoen gulden. Dit bedrag kan gebruikt worden om ambtenaren in dienst te nemen”, aldus het ministerie van Financiën.

Vacatures die binnenkort worden opengesteld zijn onder andere voor aanslagregelaars, invorderaars en deurwaarders. ,,Met het bedrag dat nu vrij gaat komen, kan de regering de compliance verder verbeteren.”

Met het vertrek van verschillende kassières is het bij de Landsontvanger met ingang van 1 oktober niet langer mogelijk met contant geld te betalen. Dan behoren alleen online banking of het ter plaatse pinnen tot de betaalmogelijkheden. Bij het invullen van een aangifte via het online portaal van de Ontvanger kunnen ook online betalingen worden gedaan. Online betalingen kunnen door MCB, Orco Bank, Banco di Caribe, First Caribbean Bank, RBC Royal Bank en Vidanova Bank.