Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Met ruim 21.000 toeristen en de eerste cruiseschepen in juni is de Curaçao Tourist Board (CTB) optimistisch over de rest van het jaar.

ctbTemeer ook omdat er een hoge vaccinatiegraad is op het eiland en het aantal positieve coronagevallen laag blijft. ,,Dat maakt het eiland aantrekkelijk voor reizigers”, aldus de CTB.
In juni hebben om precies te zijn 21.223 toeristen Curaçao aangedaan. ,,Daarmee is de maand juni tot nu toe de beste maand geweest vanaf het moment dat Curaçao na de lockdown weer openging voor het vliegverkeer”, aldus de CTB. Medio mei kondigde de Nederlandse regering aan dat er een positief reisadvies was voor Curaçao en het eiland van code oranje naar code geel ging. Eind mei volgde Duitsland dit voorbeeld en de Verenigde Staten (VS) verlaagden het risiconiveau van Curaçao van vier naar twee. Ook op het eiland zelf werden de coronamaatregelen versoepeld. CTB: ,,Vooral de combinatie van positieve reisadviezen en versoepelingen op het eiland, maakte dat er meer bezoekers naar Curaçao kwamen. Deze positieve trend zet zich in juli door en is veelbelovend voor de rest van het jaar.”

In juni kwamen 12.148 Nederlandse en 485 Duitse toeristen naar het eiland. In totaal waren er 13.541 Europese vakantiegangers. Iets meer dan de helft, 55 procent, verbleef in een ‘resort hotel’. Uit de VS kwamen 4.763 mensen over. Ook hier is de CTB optimistisch over omdat vanuit alle 50 staten reizen weer mogelijk is. Er kwamen 1.381 gasten uit Zuid-Amerika, waarvan het grootste deel (46 procent) uit Colombia en 15 procent uit Brazilië. Het Caribisch gebied was goed voor 1.003 toeristen waarvan de meesten van de Nederlands-Caribische eilanden afkomstig waren.