Al het nieuws

Van onze redactie
Willemstad - Bij PSB Bank, onderdeel van de nieuwe APC Bank, zijn onregelmatigheden aangetroffen die duiden op mogelijke fraude. In verband daarmee zijn tijdens het onderzoek drie medewerkers op non-actief gesteld. 

F07PSB bank onregelmatighedenDe directie van PSB Bank heeft dit bevestigd, maar kan geen aanvullende informatie geven zo lang het onderzoek loopt.

Het zou gaan om de (financieel) directeur, de finance manager en de manager operations. Verdere details ontbreken. Naar verluidt zouden sommigen niet zelf bij de kwestie betrokken zijn, maar is de non-actiefstelling omdat zij gedurende lange tijd niets hebben gezien en dus ook geen actie hebben ondernomen. Vorig jaar mei nam APC Bank, de bankinstelling van het Algemeen Pensioenfonds Curaçao, alle aandelen over van de voormalige Postspaarbank.

Van PSB Bank is Guiveron Weert directeur. Oswin Eleonora is ceo van APC Bank, terwijl Shaffie Wihby medebestuurder is. Het afgelopen jaar is er een ‘schoonmaak’ gehouden bij PSB en bij het opmaken van de jaarrekening 2020 zouden de ‘onvolkomenheden’ zijn ontdekt.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).