Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Hoewel Curaçao in de eerste maanden van 2021 zo hard werd geraakt door de coronapandemie dat het eiland overging tot een algehele lockdown, blijft het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC) vertrouwen hebben in de economie en blijft het zich inzetten voor de realisatie van zijn investeringsplannen.

plazaEnkele voorbeelden hiervan zijn de nieuwbouw van het kantorengebouw aan de Asteroidenweg en het verkavelingsplan Brakkeput Noord dat binnenkort van start zal gaan, maar ook de voorbereidingen die worden getroffen voor de ontwikkeling van het Plaza-project.
Voor laatstgenoemde project werkt het APC samen met het Heritage Plaza Consortium (HPC) - waar wijlen Hans de Boer ook deel van uitmaakte. ,,APC heeft samen met HPC achter de schermen en ondanks de pandemie voortvarend gewerkt aan de voorbereiding ter ontwikkeling van het Plaza-project”, zo laat het APC in een persbericht weten. ,,Dit is de commitment van zowel HPC als APC met Curaçao en met respect voor onze Unesco Werelderfgoedstatus in het bijzonder.”

Het APC stelt vervolgens dat ‘in de achterliggende periode verschillende partijen geheel vrijblijvend en zonder enige commitment van APC en of HPC het Plaza-gebouw hebben bezichtigd’. ,,Bezichtiging door partijen die enige belangstelling hebben kan ook in de toekomst het geval zijn, zonder dat dit noodzakelijkerwijs in welke vorm dan ook enige relatie en of commitment van APC en of HPC inhoudt.” Hoewel het APC niet op een specifieke partij ingaat, lijkt dat hiermee wordt gereageerd op verschillende vragen onder andere van deze krant over het recente bezoek van oud-premier Gerrit Schotte aan het Plaza-gebouw.
Het pensioenfonds stelt in zijn verklaring dat het in de komende maanden samen met het HPC meer informatie zal verstrekken over wanneer de definitieve uitrol van het Plaza-project zal plaatsvinden. ,,Vele professionele partijen - zowel in Nederland als lokaal, hebben zich aangemeld om op de een of andere manier ondersteuning te geven aan het project, hetgeen het consortium van APC en HPC bijzonder waardeert. Gezien de iconische locatie midden in het beschermd stadsgezicht van Curaçao, zullen partijen informatie blijven verstrekken naar gelang het project vordert. APC blijft aan de toekomst bouwen!” aldus het APC tot slot.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.