Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De 33-jarige Almier Godett (26 september 1982), neef(je) van de meer bekende politicus Anthony Godett, is gisterochtend omstreeks 8.20 uur doodgeschoten. De politie heeft twee aanhoudingen verricht.

tpkAlmier Godett stond als nummer vier op de politieke lijst van Trabou pa Kòrsou (TPK) van Rennox Calmes. Oom Anthony, voorheen leider van Frente (FOL) waar Almier ook op de lijst gestaan heeft, staat als tweede op de lijst van Kòrsou Esun Mihó (KEM).
De schietpartij volgde op een hevige ruzie op een adres in de wijk Juan Domingo bij Mahuma. Bij aankomst trof de politie Almier Godett in de tuin van genoemd adres aan, met verschillende schotwonden. De ambulance werd ingeschakeld maar het personeel kon niets meer voor het slachtoffer betekenen. De politie is daarop naar een adres in de Mahuma Kaya O gegaan, waar verschillende kogellades werden aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Op dit adres is omstreeks 9.00 uur de op Curaçao geboren verdachte M.M.M. (36) aangehouden. Om ongeveer 10.30 uur is bij de plek des onheils in Juan Domingo ook de Curaçaose verdachte S.S.G. (33) aangehouden voor vernieling. Beide verdachten zijn voorgeleid en gevangengenomen. Volgens niet door de politie bevestigde berichten probeerde Almier een familieruzie te beslechten, waar hij uiteindelijk zelf het slachtoffer van is geworden. Almier Godett heeft een crimineel verleden. Zo eiste het Openbaar Ministerie (OM) onder andere in januari 2015 lange straffen voor vier drugssmokkelaars, onder wie Almier Godett. Het viertal zou betrokken zijn bij de smokkel van ruim 320 kilo cocaïne via een huis op Brakkeput Ariba met de boot Ruboilex.
De Electorale Raad (ER) geeft te kennen dat er op de politieke lijsten geen veranderingen meer aangebracht kunnen worden. De stembiljetten zijn namelijk al gedrukt. Bij de verkiezingen zal Godett daarom nog op de lijst van TPK staan en kan er theoretisch gezien zelfs op hem gestemd worden.
Overigens is dit het tweede ‘drama’ voor de partij van Calmes die zich eerder afscheidde van de politieke partij PIN en op dit moment zelfstandig Statenlid is. Athly Maria, die als zestiende op de lijst staat, werd onlangs namelijk aangehouden omdat hij zijn vriendin mishandeld zou hebben.
In een persbericht reageren de Partido Alternativa Real (PAR) en premier Eugene Rhuggenaath geschokt op het gebeuren en brengt de partij condoleances uit aan de familie Godett. Onder andere de Nederlandse omroep NOS besteedt ook aandacht aan het gebeuren.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.