Al het nieuws

PCR-test voor reis naar Schiphol geldt niet binnen Koninkrijk

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De Curaçaose minister-president Eugene Rhuggenaath (PAR) heeft zijn steun betuigd voor Nederland en wenst ‘onze broers en zussen, overige familie, vrienden en kennissen en de hele bevolking van Nederland veel sterkte’.

schipholRhuggenaath reageert hiermee op de lockdown die vanaf gisteren in Nederland geldt en die afgelopen maandag door de Nederlandse premier Mark Rutte werd aangekondigd. Tot in ieder geval 19 januari 2021 geldt dat Nederland ‘op slot’ is, waarbij de niet-essentiële winkels de deuren tot dan moeten sluiten.
,,De enige manier waarop we deze wereldwijde pandemie overleven, is door elkaar te steunen. Het nieuws van de lockdown wil geen enkele minister-president aan het einde van het jaar, vlak voor de feestdagen, geven. Maar ook deze uitdaging zullen we overleven door elkaar te ondersteunen en uiteindelijk zullen we er als Koninkrijk beter uit komen”, aldus de Curaçaose premier tijdens een persconferentie over de ontwikkelingen met betrekking tot corona op Curaçao.
Tijdens zijn toespraak maakte Rutte afgelopen maandag naast de strenge lockdown verschillende andere maatregelen bekend en kondigde onder andere aan dat aankomende reizigers voor vertrek naar Nederland nu een negatieve PCR-test moeten aantonen (iets wat op Curaçao al langer geldt).
Door deze uitspraak liep het maandagmiddag storm bij het kantoor van KLM bij Hato. Verontruste reizigers wilden weten hoe het precies zit en of deze PCR-test vooraf óók voor reizigers uit de Caribische delen van het Koninkrijk geldt. Maar, zo werden zij op het Curaçaose kantoor van KLM gerustgesteld: deze test geldt niet voor reizigers afkomstig uit de andere landen binnen het Koninkrijk, dus uit Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius.
Wel geldt nog altijd dat reizigers naar Curaçao een negatief resultaat van een PCR-test, niet ouder dan 72 uur, moeten indienen.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.