Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ,,Een black-out is altijd te betreuren vanwege de disruptie die het veroorzaakt in de maatschappij en de economie.” Zo reageert Economieminister Steven Martina (MAN) op vragen van het Antilliaans Dagblad.
steven,,In dit geval, zo hebben wij begrepen, is deze black-out enigszins covid-gerelateerd, in die zin dat in het complex van de dieselgeneratoren een aantal medewerkers van Aqualectra positief zijn getest voor Covid-19. Als gevolg daarvan heeft een rigoureuze ontsmetting plaatsgevonden en voor deze actie zijn de generatoren stilgelegd.” Tijdens het opstarten van de machines, zo is de regering duidelijk gemaakt, bleek dat de vraag naar het elektrisch vermogen groter was dan de opstartprocedure kon leveren aan beschikbaar vermogen. ,,Daardoor is op enig moment het veiligheidssysteem geactiveerd met als gevolg, het uitvallen van alle productie-eenheden met als resultaat een totale black-out.”
Martina, in het verleden zelfs directeur van nutsbedrijf Aqualectra, zegt verder: ,,De situatie van een totale black-out is natuurlijk niet fijn. Daartegenover kunnen we gelukkig nog steeds stellen dat een black-out meer uitzondering is dan regel op Curaçao.”
Het is volgens de bewindsman ‘ook zaak om nu wederom de nodige analyse te doen’ van ‘the sequence of events’ van deze black-out. ,,En kijken wat voor lessen uit deze gebeurtenis geleerd kunnen worden om richting de toekomst zoveel mogelijk herhaling te voorkomen.”
Aqualectra valt onder de portefeuille van de minister van Economische Ontwikkeling. De regering wenst het management en personeel van Aqualectra verder ‘veel sterkte toe in het garanderen van de levering van water en elektriciteit, die mede ook door de covid-situatie de nodige additionele uitdagingen kent’.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).