Al het nieuws


Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In februari van dit jaar, net vóór de lockdown als gevolg van de coronapandemie, werden de eerste heipalen voor de bouw van het Marriott Courtyardhotel op het Rif in de grond gestampt.

marriott2Door de coronacrisis kwam het project even stil te liggen, maar is nu weer opgepakt. Projectontwikkelaar Gilbert Ricardo van Gold Investment Curaçao laat weten dat het project over twee jaar klaar is. ,,Dan trekt de economie hopelijk weer aan en kan het hotel succesvol van start gaan”, klinkt het optimistisch.

Het resort liet lang op zich wachten. In 2014 kwamen de eerste berichten over de plannen van de bouw van een Marriott Courtyard op deze plek door projectontwikkelaar Ricardo. In 2015 werd aangekondigd dat de bouw in augustus van dat jaar zou beginnen en gefinancierd zou worden door Stichting Vidanova Pensioenfonds, Stichting Pensioenfonds Isla Curaçao en twee internationale hotel- en casino-ontwikkelaars, namelijk Interamerican Promo Hotels Inc. uit de Verenigde Staten en BE Boulevard uit Guayaquil, Ecuador. Ricardo: ,,De pensioenfondsen investeren niet, maar zijn wel aandeelhouders. De buitenlandse investeerders zijn inmiddels afgehaakt.”

In juli 2016 stelt Alberto da Costa, de vertegenwoordiger van de aandeelhouders en tevens financieel adviseur dat er nog wat technische hobbels genomen moeten worden. In augustus 2018 informeert deze krant dat Korpodeko financiële ondersteuning geeft voor de bouw van het Courtyard by Marriott Hotel omdat de twee buitenlandse investeerders al in 2016 afhaakten. Ricardo stelt dat samen met Korpodeko en lokale banken het project 100 procent lokaal gefinancierd wordt.

Mei 2019 wordt aangekondigd dat de bouw nu echt start. Maar het is pas in februari van dit jaar dat uiteindelijk de eerste heipalen de grond in gaan. De bouwwerkzaamheden zijn ook afhankelijk van de ontwikkeling van het mangrovepark dat ernaast ligt en de weg die daar aangelegd moet worden naar de megapieren toe, zo laat de minister van Economische Ontwikkeling (MEO), Steven Martina (MAN) desgevraagd weten.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).