Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister van Justitie Quincy Girigorie (PAR) heeft gisteren in de Staten uitgelegd dat er regelmatig overleg is tussen het Korps Politie Curaçao (KPC) en de bancaire sector. Rond pinautomaten zijn camera’s bevestigd en nu is afgesproken de bevolking in te schakelen bij het oplossen van deze criminele acties.

F05 KPC geeft plofkraakbeelden vrij 1Er is gisteren dan ook vanuit het KPC een persbericht uitgegaan met videobeelden van de twee plofkraken die deze week plaatsvonden.
,,De politie neemt deze criminele acties zeer hoog op en waarschuwt voor gevaar die de explosies kunnen opleveren voor de omgeving”, zo staat in het bericht van het KPC. Met het vrijgeven van de beelden van de plofkraak bij een automaat van de MCB op de Jan Noorduynweg hoopt de politie de zaken snel te kunnen oplossen. Op de beelden is goed te zien dat er een zwarte auto stopt voor de pinautomaat. Achter het stuur zit een persoon met een witte sweatertrui aan. Er stapt een gemaskerde persoon met een zwarte broek en bordeauxrode sweatertrui met capuchon uit. Hij heeft zwarte handschoenen aan. Hij bespuit de bewakingscamera met een verfspuitbus en legt deze bus terug in de auto. Uit een witte auto in de verte stapt een andere persoon uit, ook gemaskerd en met een grijze sweatertrui met capuchon, een spijkerbroek met scheuren erin en zwarte schoenen. Hij heeft lichtgekleurde handschoenen aan en gebruikt een gele boormachine om een gat te boren in de pinautomaat. Onder zijn trui en enigszins afgezakte broek is te zien dat hij een zwarte onderbroek draagt. De persoon met de bordeauxrode sweater komt helpen. De twee personen frommelen met een ijzeren staaf een dik lont met explosieven in het gat. De zwarte auto rijdt weg. Vervolgens is er een explosie. De bestuurder van de zwarte auto rent er meteen op af. Hij heeft een witte sweater aan en een zwarte broek met witte strepen als zijnaden. Ook de persoon met de bordeauxrode sweater komt gelijk aanrennen. De persoon met de grijze sweater loopt met een rode boodschappentas van Mangusa Supermarket ook naar de pinautomaat toe. Hier stoppen de beelden.
De politie doet een oproep aan iedereen die deze drie daders herkent om te bellen naar nummer 917 of anoniem naar 108.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.