Al het nieuws

Van onze redactie
Willemstad - De summit ‘Invest in Willemstad’ is gisteren van start gegaan met een bustocht door de vier Unesco-districten van Willemstad: Punda, Otrobanda, Scharloo en Pietermaai. investIn elk van de wijken werden de deelnemers ontvangen door de voorzitter van de wijk, die met hen een korte wandeling maakte en vertelde over de geschiedenis, cultuur en economische ontwikkeling in het gebied. Eind van de middag was er een kennismakingsreceptie in Fort Nassau, met - zoals de organisatie het beschrijft - ‘een fantastisch uitzicht op Willemstad op de tijd dat de zon ondergaat’.
Vandaag begint het programma ‘formeel’ met lezingen in het Maritiem Museum, wijkpresentaties in Villa Maria en een receptie in Fort Amsterdam. De officiële opening van de summit wordt verricht door premier Eugene Rhuggenaath en de Nederlandse delegatieleider Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW), die optreedt als de dagvoorzitter, bijgestaan door master of ceremony Jefka Martina.
Zij sturen de rest van het dagprogramma aan, dat verder gaat met een welkom door de voorzitter van de Kamer van Koophandel, Billy Jonckheer. Daarna volgt een interview met minister van Economische Ontwikkeling Giselle Mc William (MAN) en minister Quincy Girigorie (PAR) als plaatsvervangend minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijk Planning.
Halverwege de ochtend horen de participanten twee korte verhalen: over waarom Corendon veel potentie in Curaçao ziet en van Bob Pinedo - een internationaal vermaard oncoloog en Curaçaoënaar - waarom hij een kankerpreventiecentrum op Curaçao heeft gevestigd. Na de pauze is er een video over de wijken, waarna de voorzitters van deze wijken een korte uitleg geven hoe het gaat met de wijk en wat de verwachtingen voor de toekomst zijn.
Daarna is het tijd voor dagvoorzitter De Boer om samen met de zaal de wijkvoorzitters aan de tand te voelen. In Villa Maria heeft elke wijk zijn eigen zaal. Hier heeft men de gelegenheid om in gesprek te gaan met de voorzitter van de wijk en lokale participanten. Er is ook meer informatie over de potentiële investeringsobjecten in de betreffende wijk.
Na de lunch is het tijd voor drie korte verhalen van investeerders/pioniers die in Willemstad begonnen zijn met restaureren en opknappen van panden. Daarna is het tijd voor presentie van projecten in Punda, Scharloo en Otrobanda. Er is een panel waaraan vragen gesteld kunnen worden over de ontwikkelingen in Willemstad en haar districten.
Na afloop van het panel is er gelegenheid voor netwerken, afspraken, Business to Business (B2B) en het bezoeken van de investeringsobjecten. Voor B2B is er ook een ruimte bij het Avila Beach Hotel (het Koetshuis) beschikbaar. ’s Avonds is er een uitnodiging bij de gouverneur van Curaçao, Lucille George-Wout, die de gasten ontvangt in de tuin met ‘een fantastisch uitzicht’ over de ingang van de St. Annabaai en de pontjesbrug.
Zaterdag wordt het summit-programma vervolgd.